> Duchatteau in nieuw jasje!


   door studiodas   
' . get_the_title() . '

Kijk ze stralen! Het hele team van re-integratiebureau Duchatteau is in een nieuw jasje gestoken. Leuke sportieve softshell-jacks voor buiten, maar ook comfortabele fleecejacks voor binnen. Dus nooit meer kou lijden, zelfs niet met de ramen open!

> Handboek Aantrekkelijke Binnenstad Hengelo


   door studiodas   
' . get_the_title() . '

Met Mariët Haverkamp (TekstMakerij) maakte ik in opdracht van de gemeente Hengelo het Handboek Aantrekkelijke Binnenstad 2020. Dat deden we natuurlijk samen met de stedenbouwkundigen en de beleidsmensen van Hengelo.

Het handboek is de leidraad voor de fysieke (her)inrichting van de binnenstad. Iedereen die plannen maakt in of voor de Hengelose binnenstad kan vanaf nu dit handboek gebruiken.

Bekijk het Handboek op Hengelo.nu of blader door het bestand via de link in de afbeelding hieronder.

> Fietsroutes Markestenen


   door studiodas   
' . get_the_title() . '

In opdracht van de Loakstenencommissie van de Historische Sociëteit Enschede maakte ik onder andere het boekje met fietsroutes rond de marken van Enschede: Markestenenroutes Enschede. Een routeboekje langs de vijf voormalige marken van Enschede plus een route die langs de buitenkant van de gezamenlijke vijf marken voert.

De Viermarkenlinde is het startpunt voor vier van deze routes. Deze boom staat op het punt waar de grenzen van de vier marken Lonneker, Enschede, Groot Driene en Twekkelo elkaar raken. De linde was in vroeger tijden het ontmoetingspunt voor de bestuurders van de genoemde marken en op deze plek werd recht gesproken over de houtopstanden, het grondgebruik en het waterbeheer. Een plaats met veel cultuurhistorische waarde.

In mei 2020 werd er bij de Viermarkenlinde dan ook een paneel geplaatst waarop alle Loakstenen staan die in Enschede te vinden zijn.

De gids is voor €2,95 verkrijgbaar bij Boekhandel Broekhuis in Enschede.

Alle fiets- en wandelroutes zijn ook verkrijgbaar via de website van de SHSEL.

> Jodenjagers bij de Hengelose politie


   door studiodas   
Boekomslag Jodenjagers

Het politiekorps in Hengelo had in de Tweede Wereldoorlog twee Hengelose politieagenten in dienst met als speciale taak ondergedoken Joodse burgers op te sporen en te arresteren.
Bronsema en Frankevoort kregen opdracht van de Sicherheitsdienst in Enschede, ze zijn verantwoordelijk voor de dood van tenminste 24 Joden in Hengelo.

Om antwoord te geven op alle vragen over de rol van de Hengelose politie bestudeerden de auteurs uitgebreid de archieven.

JODENJAGERS BIJ DE HENGELOSE POLITIE
Annette Evertzen en Stevine Groenen

Ontwerp omslag: Studiodas

Lees hier een artikel over de verschijning van het boek in Tubantia.

ISBN 978-90-830122-3-0
Verkrijgbaar bij de boekhandels in Hengelo, Borne en Delden of via stichting@historischarchiefhengelo.nl.

> Website Stonewall Café


   door studiodas   
' . get_the_title() . '

Op 28 februari 2019 ging de nieuwe website voor Stonewall Café online, het enige echte gay-café van Enschede. Studiodas mocht de website maken.

> Toekomstverkenning Waterschap Vechtstromen


   door studiodas   
' . get_the_title() . '

In aanloop naar de waterschapsverkiezingen van maart 2019 een digitaal document ‘Toekomstverkenning’ voor Waterschap Vechtstromen, waarin trends en ontwikkelingen geschetst worden, plus interviews met een tiental ‘unusual suspects’.

> Uitvaartwensenspel


   door studiodas   
' . get_the_title() . '

Het Uitvaartwensenspel is bedacht door Cathelijne de Vries als eindopdracht van haar opleiding tot Uitvaartbegeleider. Het was haar wens om daarmee ‘beter met elkaar in gesprek te gaan over een goed afscheid’.

Na het veel te vroege overlijden van Cathelijne in 2014 (zij was pas 43 jaar oud) heb ik samen met Sonja Brouwers (www.uitvaartwensenspel.nl) het spel naar aanleiding van de wens van haar familie verder uitgewerkt en is het in productie gebracht.

Het spel is inmiddels ruim verspreid en verkrijgbaar via de website Uitvaartwensenspel.

> EigenWijs Glossy


   door studiodas   

Ter ere van het 20-jarig jubileum van Oratoriumkoor EigenWijs Twente, en als programmaboek voor het jubileumconcert op 3 juni, gaf EigenWijs haar leden en publiek de enige echte EigenWijs Glossy mee.
Nog één keer samen alle herinneringen ophalen!

Hier kun je de EigenWijs Glossy nog eens inzien: